Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

blog.prognostika.net | August 6, 2020

Scroll to top

Top

Mafia: Έφτασε στο τέλος ένα ταξίδι 10 ετών…

Mafia: Έφτασε στο τέλος ένα ταξίδι 10 ετών…

Σχεδόν έρωτας το στοίχημα και ιεροτελεστία η μελέτη του κουπονιού αλλά όχι πάντα υπό τη στενή έννοια του τζόγου. Πίσω στο 2005 o φοιτητής, μετέπειτα γνωστός ως Mafia, και μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι με κάτι φίλους, για τη δημιουργία ενός website με προγνωστικά στοιχήματος, έμελλε να ψηθεί από την ομάδα μας και να υλοποιηθεί σιγά σιγά σε πράξη. Οι προγραμματιστικές γνώσεις που υπήρχαν ήταν κάτι λίγα που είχα μάθει στο πανεπιστήμιο, αλλά στοιχηματικά η ομάδα ήταν γεμάτη όρεξη ακόμα και αν σκαμπάζαμε λίγα πράγματα εκείνη την εποχή.

Το site ανέβηκε και η επισκεψιμότητα άρχισε εβδομάδα με την εβδομάδα να σκαρφαλώνει. Αυτή η μαγεία της δημιουργίας περιεχομένου, ως Mafia, στην οποία είχαν πρόσβαση επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ήταν κάτι που προσωπικά με τραβούσε να προσφέρω ακόμα πιο πολλά. Το site ήταν «παιδί μας» και θέλαμε να το βελτιώνουμε συνεχώς. Από τον Απρίλιο του 2005, που ανέβηκε online το Prognostika, μέχρι και τον Αύγουστο όλα πήγαιναν καλά.

Τον Αύγουστο όμως ήρθε ο καιρός να υπηρετήσω τη μαμά πατρίδα και υπήρχαν αρκετές, εύλογες, δυσκολίες για να μπορώ να ενημερώνω το website καθώς η πρόσβαση μπορούσε να γίνει μόνο από internet cafe. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Σουφλί, που βρέθηκα κάποια στιγμή της θητείας μου να υπηρετώ, το internet cafe είχε μια σύνδεση isdn για όλους τους υπολογιστές και η ταχύτητα όπως καταλαβαίνετε τραγική! Συντροφιά λοιπόν το Prognostika σε όλη μου τη θητεία και ο χρόνος για μελέτη άφθονος στον Ελληνικό Στρατό!

Το στοίχημα δεν είναι ένα απλό χόμπι που με τραβούσε μέχρι κολλήματος να ασχολούμαι με αυτό. Είναι μικρόβιο να χρησιμοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου για να κάθεσαι να μελετάς ώρες ατελείωτες προκειμένου να προτείνεις τα καλύτερα σημεία και στη συνέχεια να γράφεις για αυτά. Απόλαυση όλα αυτά τα χρόνια ήταν τα ελεύθερα Σαββατοκύριακα με την πρωϊνή μελέτη αλλά και τα καλοκαίρια παρέα με τα Σκανδιναβικά πρωταθλήματα. Πολλά είναι τα πράγματα που έχω πάρει από το στοίχημα, πέρα από τα κέρδη, όπως είναι οι καλοί φίλοι, οι ατελείωτες συζητήσεις και σημαντικότατα μαθήματα ζωής. Προσωπικά το μεγάλο κόστος, το οποίο θα παραδεχτεί ο καθένας που ασχολείται αρκετά με το στοίχημα, είναι ότι πλέον δύσκολα μπορώ να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο όπως παλιά καθώς το παρακολουθώ με στοιχηματική σκοπιμότητα.

Το στοίχημα σίγουρα στη βάση του είναι ένα τυχερό παιχνίδι, που όμως απαιτεί αρκετές ικανότητες από τον παίκτη για να είναι κερδοφόρος. Η τύχη ή ατυχία σε βάθος χρόνου εξαλείφονται και αυτό που καταγράφεται στο τέλος είναι η ικανότητα.

Τα νούμερα τις περισσότερες φορές λένε τα πάντα και εδώ και 10 χρόνια, σχεδόν το 1/3 της ζωής μου, με καθημερινή παρουσία μου στο Prognostika, 3000+ στοιχηματικές αναλύσεις, 1.000.000+ λέξεις, μεγάλα ταμεία και σταθερά ετήσια κέρδη ήρθε η ώρα να κρεμάσω ως Mafia το… ποντίκι μου. Είναι γνωστό ότι το στοίχημα έχει αρκετές απαιτήσεις αλλά πάνω από όλα θέλει χρόνο και επειδή οι μισές δουλειές δεν αξίζουν στους αναγνώστες της στήλης η απόφαση αυτή είναι δυστυχώς μονόδρομος. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο Prognostika από διαφορετικό πόστο και ίσως στο μέλλον να ξαναδείτε τον Mafia πίσω από κάποιο αφιέρωμα.

Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, όλα αυτά τα χρόνια καθώς και στη γυναίκα μου που με υπομονή και συμπαράσταση στάθηκε δίπλα μου σε αυτή την τρέλα μου.

Τέλος, μη ξεχνάτε ποτέ ότι το στοίχημα είναι ένα παιχνίδι αποδόσεων και ο στοιχηματισμός θα πρέπει να γίνεται πάντα με σταθερό ποντάρισμα και μόνο από όσα μας περισσεύουν στην τσέπη μας!

Καλή τύχη να έχετε σε όλα!

Η επιτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι ο προορισμός | Ben Sweetland